RSG Zuidlaren
Ritmische Gymnastiek
Peutergym
Nijntje diploma
Lestijden
Coronaregels
Agenda
Nieuws
Clubblad
Foto's
Filmpjes
Gastenboek

 We mogen weer binnen sporten!

We mogen vanaf 10 januari 2022 weer binnen sporten. Hier zijn we heel blij mee en we nodigen iedereen uit om op de normale tijd weer mee te komen doen. 

 

Uitvoering 29-2-2020  Verloting met mooie prijzen 

Op 29 februari 2020 was de uitvoering. Een unieke datum met unieke prijzen bij de verloting.
Wij willen hier de sponsoren nogmaals hartelijk bedanken:

- De Zuivelhoeve Zuidlaren     Delicatessen
- Top 1 Toys zuidlaren           Speelgoed een meer
- DA Hoksbergen                   Drogisterij & Parfumerie
- WerkPro                             Horeca, Kringloop, fietsen, groen en meer
- Hubo Zuidlaren                   Klussen 
- Expert Zuidlaren                Audio en Witgoed
- Anjer                                 Bloemen

 Met zulke sponsoren kunnen de prijzen alleen maar mooi zijn!
Wil u meer weten van onze sponsoren klik op hun naam.

 

Statiegeld actie

Zoals aangekondigd, willen wij de flessenpost gaan herhalen vanwege het grote succes hiervan.

We zullen de flessenpost in ieder geval gaan herhalen in de weken van: 

  • 23 tot en met 29 maart 2020
  • 15 tot en met 21 juni 2020.

 De lege flessen met dop kunnen bij de trainsters voor de les worden ingeleverd.
Bedankt!
 

Gymdiploma's

De nieuwste diploma's zijn weer uitgereikt. Zie daarvoor onze diploma foto's.

 

RSG krijgt Superloten van trouwe sponsoren

Albert Heijn aan de stationsweg te Zuidlaren heeft van RSG Zuidlaren het Superlot van de Grote Clubactie gekocht. Hiervoor willen wij AH, Ruchti en Kleefman heel erg bedanken. Wilma overhandigde het lot aan Hans (de manager te Zuidlaren)

 

 

 

Privacy wetgeving 

RSG wil ook goed omgaan met uw privegegevens. Wij willen de wetgeving als vereniging naleven. Mocht u iets op onze site zien dat hiermee in strijd is of u ziet persoonlijke gegevens die u verwijderd wilt hebben dan verzoeken wij u dit aan ons te melden. Wij zullen dat dan zo spoedig mogelijk aanpassen. Info@rsgzuidlaren.nl. 

 

Wedstrijd in België!

Deze onderstaande foto's zijn van de wedstrijd op zaterdag 16 mei 2015 in Haacht ( Belgie).
Tijdens deze wedstrijd is Norah als tiende geeindigd, Joline als veertiende, Marit als zesde, Simone vijftiende en Yvette als achtste. Knap gedaan meiden!

 


Kleuterinstuif
Vrijdag 16 januari was er een Kleuterinstuif. Iedereen mocht een kijkje komen nemen bij onze groep 1/2. De les was georganiseerd door Ester Sloot, zij is druk bezig om haar diploma niveau 3 te halen. Mirthe van Balveren, Anne Herremans, Rebecca de Hoop en Simone Schoon hielpen hierbij in het kader van hun cursus voor niveau 2. Het was een erg gezellige en sportieve les!

 

 

 


RG 2 geslaagden!
Rebecca de Hoop, Mirthe van Balveren, Simone Schoon en Anne Herremans zijn afgelopen zaterdag geslaagd voor de cursus "Ritmisch Gym Assistent Leider". Zij mogen vanaf nu de trainsters assisteren tijdens het lesgeven! Super meiden, gefeliciteerd!!

 Univé gymgala 2013

Ook dit jaar is er weer een Univé gymgala. Dit is al de 17e keer. Elk jaar gaan er van onze club gymnasten heen en elk jaar is het weer een spektakel! Het gala vindt plaats van 20 t/m 22 december in het Topsportcentrum in Almere. De kaartverkoop is al gestart, dus als je heen wilt.. dan wees er snel bij! Er is een gymplaza, waar je zelf allerlei sporten kunt uitproberen. Dit is voor- en na de voorstelling. Er komen acts uit allerlei continenten: Noord-Amerika, Afrika, Azië en natuurlijk uit Europa. Een impressie van vorig jaar kun je zien op de website: http://www.univegymgala.nl/unive-gym-gala Via de website kun je kaartjes kopen en kijken welke acts er nog meer te zien zijn dit jaar! Ga het meemaken en bestel snel kaarten!!


Clubkampioenschappen!

Zaterdag 29 juni hadden we een afsluiting van het wedstrijdseizoen. Dit werd in de vorm van Clubkampioenschappen gedaan! Alle 1C meiden waren teamleider en door middel van loting werd iedereen over de teams verdeeld. Daarna moest iedereen zijn individuele of duo oefening laten zien aan de jury. Aan het einde werden alle behaalde punten opgeteld en het gemiddelde van de groep uitgerekend. De uitslag was als volgt:
5e plek: groep "De Gehaktballen": Yvette, Mirthe, Danée, Maud en Tessa.
4e plek (gedeeld): groep "De Eiigenwijsjes": Linda, Rebecca, Nicole K, Lisa en Anouschka.
én groep "De 6 Biggetjes": Ester, Roos, Daniëlle K, Daniek, Qiong Li, Esther.
3e plek: "De Sandraatjes": Sandra, Joëlle, Norah, Simone, Dana, Isah.
2e plek: "De Rokjes": Lisette, Joline, Michelaine, Daniëlle S, Anne.
1e plek: "De Donuts: Lilian, Marit, Jade, Marloes, Nicole J.

Kijk voor alle punten eens onder het kopje "uitslagen"!

Het was een hele geslaagde dag. Hieronder een groepsfoto van alle groepen. Bij het fotoalbum staat nog een foto!

 Een aantal meiden mag door naar het NK!!
Individueel:
2c: Marloes Collewijn & Daniek Doddema
3c: Marit Venema & Danee Wouda

Duo:
2c: Marloes Collewijn & Mirthe van Balveren
3c: Nicole Kabel & Danee Wouda
4c: Jade Alves & Norah van der Veen

Super gedaan meiden.

 


 

 yvet winnaar Clubheld 2017    https://www.clubheld2017.nl     

 

Hieronder de uitslag:

1. Yvet Sterken  RSG Zuidlaren met 129 stemmen
2. Richard van Leeuwen FC Zuidlaren 20 stemmen
3. Stephan Blauw Ritola Vollybal 8 stemmen

Iedereen die op Yvet heeft  gestemd of haar ondersteund. Heel erg bedankt.

 

Oostermoer Noordenveld d.d. 19 januari 2014

 

 

 

Zuidlaren - Ritmisch gymnastiek vereniging RSG krijgt nieuwe sporttassen van Albert Heijn Zuidlaren. De materialen die nodig zijn voor de training en wedstrijden van RSG passen mooi in deze nieuwe tassen.

RSG is een vereniging met 150 leden. Ritmische gymnastiek is een gymnastische vorm van dansen op muziek met ballen, hoepels, linten knotsen of touwtjes. De selectie groep doet mee aan individuele en/of groepswedstrijden in district Noord, maar ook op landelijke wedstrijden weet de vereniging goede prestaties neer te zetten. Vanaf 4 jaar is het voor kinderen mogelijk deze sport te beoefenen.

 


Oostermoer Noordenveld d.d. 22 juni 2011

NEDERLANDSE TITELS VOOR TEAMS RSG ZUIDLAREN

Ook dit jaar werd de landelijke finale voor groepen ritmische gymnastiek uitkomen in het C- en het D-niveau gehouden in Almere. Drie groepen uitkomend in het C-niveau van de Ritmische Gymnastiekvereniging RSG Zuidlaren die eerder dit jaar meededen aan landelijke voorrondes in Hardegarijp en Paterswolde hadden zich hiervoor weten te plaatsen. En de Zuidlaarder gymnastes presteerden, net als vorig jaar, met succes. 

De 1C Senioren groep had zich net als het vorig seizoen geplaatst voor de landelijke finale met twee groepsoefeningen. Een oefening met touw en een oefening met hoepel. Met een groepsoefening gaat het in eerste instantie natuurlijk om het zo synchroon mogelijk uitvoeren van de oefening, maar ook de technische lichaamselementen en de materiaaltechnische elementen zijn van belang. Minstens zo belangrijk is de originaliteit van de oefening en het juist uitvoeren op muziek. De groep senioren die in de voorrondes al goed hadden gepresteerd waren toch wat nerveus, want nu stond een titel/medaille op het spel. 

Er werd gestart met de touwoefening. De oefening werd wel iets minder goed uitgevoerd dan in de voorrondes, maar de andere groepen die natuurlijk ook last hadden van zenuwen maakten meer foutjes dan tijdens de vorige wedstrijden. Wat betreft de technische lichaamselementen en de originaliteit van de oefening scoorden de Zuidlaarder dames hoger dan de andere groepen. De groep die bestond uit Marloes Jalvingh, Marloes van der Vegt, Marije Kluis, Marieke de Vries, Afra Spoelder en Sandra Arends werd Nederlands kampioen met deze oefening. Deze groep deed ook mee in de categorie met keuzemateriaal. Het keuzemateriaal waar zij mee werkten was hoepel. Hier was de grootste concurrent BATO uit Winschoten. De Zuidlaarder dames moesten de groep uit Winschoten met een klein verschil voor laten gaan en genoegen nemen met de tweede plaats. 

Groep 3C bestaande uit Daniek Doddema, Simone Schoon, Nadine Waninge, Anne Herremans, Danee Wouda, Marloes Collewijn en Mirthe van Balveren mochten ook meedoen met een touwoefening en een hoepeloefening. Met de eerste oefening werden ze derde en met hun hoepeloefening misten ze helaas net het podium en werden vierde. Deze groep deed ook nog mee met de oefeningen zonder materiaal. Bij deze oefening deden ook Rebecca de Hoop, Lonneke Mulder en Danielle Sap nog mee. De dames deden het geweldig en eindigden op een zeer goede tweede plaats. 

De jongste groep die meedeed namens RSG kwam uit in de categorie 4C. Deze meisjes; Dana Uilhoorn, Rebecca de Hoop, Marit Venema, Danielle Sap, Michelle Luchies, Nicole Kabel en Michelaine Notten, die voor het eerst samen meedoen dit seizoen aan de groepswedstrijden kregen van de juryleden een groot compliment, omdat ze een geweldige oefening samen lieten zien. Ook zij werden beloond met een eerste plaats. 

Aan de landelijke D-finale die ook in Almere werd gehouden deed ook een recreatieve groep van RSG mee. Zij hadden meegedaan met twee landelijke plaatsingswedstrijden in Gouda en in Gorredijk. Door goede resultaten tijdens deze twee wedstrijden mochten ook Ellen Slijkoort, Ester Sloot, Katja Mulder, Lilian Veldman, Melissa Haaijer, Simone Rehwinkel, Iris Nijenbanning en Denise Kamps meedoen aan de finale. Zij misten met hun hoepeloefening helaas net het podium, maar met hun touwoefening eindigden ze op een zeer goede derde plaats. Deze groep wordt getraind door Janien Vos en Yvette Sterken.
 


Oostermoer Noordenveld d.d. 8 juni 2011

RSG ZUIDLAREN SLUIT HET SEIZOEN AF IN SCHEEMDA

Met het NK Ritmische Gymnastiek op C-niveau in Scheemda kwam afgelopen weekend voor de tunsters van RSG Zuidlaren een einde aan het seizoen. 

Vanuit het hele land kwamen turnsters afgelopen weekend naar het Groningse Scheemda om deel te nemen aan het NK Ritmische Gymnastiek op C-niveau voor individuele turnsters en duogymnastes. Alle deelneemsters die aan het NK mee mochten doen hadden zich via voorrondes in hun eigen district geplaatst. Via de wedstrijden in district Noord van de KNGU hadden maar liefst tien meiden van ritmische gymnastiekvereniging RSG Zuidlaren zich geplaatst voor het NK. Zij kwamen uit in verschillende leeftijdscategorieën en deden mee aan de individuele wedstrijd en/of met de duowedstrijd. Andere gymnastiekverenigingen die vertegenwoordigd waren op het NK in Scheemda waren Be Quick uit Franeker, BATO uit Winschoten, Sportfit uit Delfzijl en HSV uit Hardegarijp. Naast het individuele klassement werd er ook per district gestreden voor de hoogste klassering. 

Namens de RSG-meiden mochten Lilian Veldman, Anne Herremans en Daniek Doddema het spits afbijten. Door de Zuidlaarder dames werd geconcentreerd en goed gewerkt op muziek. Vooral voor Anne Herremans was het uitermate spannend, omdat zij zich voor het eerst voor deze wedstrijd had geplaatst. Zij eindigde op een achttiende plaats. Lilian Veldman eindigde in haar categorie als twaalfde, Daniek Doddema als dertiende. Vervolgens was het de beurt aan Danee Wouda en Marit Venema. Ook voor deze dames was het de eerste keer dat ze mochten deelnemen aan een landelijke finale. Met een onderling verschil van slechts 0,05 punten eindigden zij respectievelijk op de zestiende en zeventiende plaats. 

Het NK Ritmische Gymnastiek op C-niveau werd vervolgd met een duowedstrijd voor de jongste meisjes, in de leeftijdscategorieën 3C en 4C. In de categorie 3C had Nadine Waninge zich namens RSG Zuidlaren twee keer weten te plaatsen voor het NK: met Anne Herremans en met Daniek Doddema. Met Daniek Doddema reikte Nadine Waninge tot een knappe vijfde plaats, met Anne Herremans werd ze tiende. Het RSG-duo Rebecca de Hoop/Danee Wouda eindigde in de andere categorie als vijfde. 

Aan het einde van de dag kwamen de oudste turnsters in actie; eerst de duo's en later de individuele turnsters. Afra Spoelder en Sandra Arends leverden namens RSG Zuidlaren een geweldige duo-oefening met hoepel af. Twee belangrijke fouten kostten hen echter een podiumplaats. Zij moesten genoegen nemen met de vierde plaats. Tenslotte was het de beurt aan Sandra Arends en Yvette Sterken met hun individuele oefeningen. Arends liet een mooie touwoefening zien en werd hiermee tweede. Tijdens haar knotsoefening had ze haar zenuwen niet helemaal in bedwang, waardoor ze achtste werd. Dit was goed voor een vijfde plaats in het totaalklassement. Yvette Sterken stond na haar uitstekende knotsoefening aan de leiding van het klassement in haar categorie. Haar touwoefening verliep echter beduidend minder. Ze viel daardoor net buiten het podium en eindigde als vierde.


Oostermoer Noordenveld d.d. 18 mei 2011:

MEDAILLEREGEN VOOR RSG ZUIDLAREN IN WOLDENDORP

In het Groningse Woldendorp regende het afgelopen zaterdag medailles voor de leden van de selectie van RSG Zuidlaren. De meisjes, zowel groot als klein, hadden hier hun finalewedstrijd. 

Door het meedoen aan wedstrijden die al eerder in het seizoen werden gehouden konden ze zich plaatsen voor deze finale. Er werden deze dag twee finalewedstrijden georganiseerd; een finale voor het C2-niveau in de ochten en de 'hogere' finale C1 in de middag. Deze wedstrijd was de finale van district Noord. 
Bij beide finales deden nogal wat leden van RSG mee in verschillende leeftijdsgroepen en zowel individueel als in duovorm. Bij een individuele oefening worden de technische elementen, de zogenaamde bonuselementen, originaliteit en de uitvoering beoordeeld. Elk onderdeel wordt door een aparte jury beoordeeld. Bij de duo's wordt dan ook nog het samenwerken beoordeeld en het synchroon uitvoeren van de oefening. 
De allerjongste meisjes, uitkomend in de categorie 5C, moesten het spits afbijten en lieten alleen individuele oefeningen zien met hoepel, maar ook een oefening zonder materiaal. Lisa Rozema eindigde op een mooie vierde plaats, terwijl Joelle van de Velde de eerste plaats voor zich opeiste. Daarna was het de beurt aan de iets oudere meisjes, de categoerie 4C voor 8- en 9-jarigen en de categorie 3C voor de 10-, 11-, en 12-jarigen. Zij lieten zowel individueel als als duo oefeningen zien. 
Bij de categorie 4C individueel werd Dana Uilhoorn derde, terwijl bij de categorie 3C het hele podium voor RSG was. Eerste werd hier Simone Schoon, tweede Nadine Waninge en derde Mirthe van Balveren. 

Ook bij de duowedstrijd in de categorieen 4C en 3C was het raak. Marit Venema en Michelle Luchies werden hier eerste, tweede werden hier Nicole Kabel en Michelaine Notten en derde Melanie Prins en Michelaine. Bij de duo's in categorie 3C werd slechts een medaille behaald, maar het werd wel goud! Deze eerste plaats was voor Marloes Collewijn en Mirthe van Balveren. 
Bij de categorie duo 2C had zich maar een duo van RSG geplaatst voor de finale. Het duo Ellen Slijkoort en Marjolijn Oolders deed het hier zo goed dat zij eerste werden. Zowel bij de individuele categorie 2C en 1C werden door de RSG-dames geen prijzen behaald in de C2-finale. 
Wel weer in de oudste categorie 1C (vanaf 16 jaar) met de duo-oefeningen. Linda Mulder en Marloes Jalvingh eisten hier na een fraaie oefening met hoepels het zilver op. 

Tijdens de middagwedstrij werd de finale gehouden voor de C1-meiden. Ook hier werd door RSG Zuidlaren meegedaan in alle leeftijdscategorieen. Jade Alves kwam uit in de categorie 5C en eindigde op een goede tweede plaats. Bij de individuele categorie 4C werd Marit Venema eerste. Ook goud voor RSG Zuidlaren was er bij de individuele categorie 3C. Hier eindigde Daniek Doddema op de eerste plaats met maarliefst ruim anderhalve punt voorsprong op de nummer twee! 
Ook was er RSG-succes met de duo's in deze categorieen. Bij categorie 4C was de tweede plaats voor Nicole Kabel en Dana Uilhoorn, de derde plaats voor Rebecca de Hoop en Danee Wouda. Het RSG-duo in 3C met Anne Herremans en Nadine Waninge werd eerste. Tot slot was het de beurt aan de meiden van 14 en 15 jaar in de categorieen 2C en 1C (16 jaar en ouder). RSG Zuidlaren leverde wederom een duo dat super scoorde en maarliefst met twee punten verschil op denummer twee als eerste eindigde. Dat waren Lisette Schoon en Lilian Veldman. Ook individueel zorgde Lilian Veldman voor een zilveren succes! 

De categorie 1C was toen eindelijk aan de beurt met duo-oefeningen. Met wederom een succes voor RSG Zuidlaren. Het duo Sandra Arends en Afra Spoelder wist hier beslag te leggen op de tweede plaats. 
Tot slot moesten de oudste dames het inidividueel nog uitvechten wie uiteindelijk kampieoene van Noord-Nederland zou worden. 
Publiek en jury konden genieten van fraaie oefeningen. De twee RSG-dames die zich voor deze finale hadden geplaatst deden het super. Sandra Arends eindigde als tweede, terwijl Yvette Sterken zeer overtuigend het goud voor zich opeiste. Met haar fraaie scores op de oefeningen wist ze haar concurrentes ruim achter zich te houden! 


Meer info? Mail naar  |  jansterken@hotmail.com